12 april 2024

Gezocht: Succesvolle buurtinitiatieven voor Appeltjes van Oranje

Castricum – Het Oranje Fonds is op zoek naar bijzondere projecten die kans maken op een Appeltje van Oranje 2023. Dit jaar is het thema Bruggenbouwers in de buurt: succesvolle buurtinitiatieven vóór en dóór buurtbewoners die buurtbewoners écht met elkaar verbinden. Deze initiatieven maken kans op een van de drie Appeltjes van Oranje die in oktober worden overhandigd door Koningin Maxima. Organisaties kunnen zich tot 24 februari 2023 aanmelden om kans te maken op de geldprijs via oranjefonds.nl/appeltjes. 

Het Oranje Fonds zet zich samen met sociale initiatiefnemers in voor een samenleving waarin mensen zorgen voor elkaar en gelijke kansen hebben. Verbondenheid tussen mensen is cruciaal voor het realiseren van een betrokken samenleving. Sociale relaties in buurten zijn een vangnet voor iedereen die dat nodig heeft en vormen een belangrijke basis voor de aanpak en preventie van problemen als eenzaamheid, armoede en tegenstellingen tussen mensen.   

Jaarlijks reikt het Oranje Fonds de Appeltjes van Oranje uit. Met deze prijs worden drie initiatieven bekroond en beloond die zich inzetten voor een inclusieve, betrokken samenleving. Met het winnen van een Appeltje van Oranje krijgt de organisatie in de eerste plaats waardering voor het werk en inzet. Daarnaast is het bedoeld om anderen te inspireren. De prijs, voor elk van de drie winnaars, bestaat uit een bronzen beeldje dat is ontworpen en gemaakt door Prinses Beatrix en een geldbedrag van € 25.000. Het geld kan vrij worden besteed binnen de doelstelling van het winnende initiatief. Meer informatie: www.oranjefonds.nl/appeltjes.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen